Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Maden i vuggestuen

I vuggestuen er der fuld forplejning, og maden er i videst muligt omfang økologisk. Pt. er økologiprocenten på 97 %, og da Københavns Kommune har sat som mål, at mindst 95 % af maden i institutioner skal være økologisk, så er vi ret godt med. 

I vuggestuen serverer vi morgenmad, frokost og eftermiddagsmad. Derudover får børnene tilbudt lidt at spise og noget at drikke til morgensamlingen. Vi har en uddannet køkkendame, der laver dejlig mad til os. Madplanen er meget varieret men er altid tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for mad til børn under 3 år, således at vi sikrer os, at maden er sund og ernæringsrigtig for alle vuggestuens børn. 

Hvis børnene har nogle former for fødevareallergi, så tager vi selvfølgelig hensyn til dette, og vores køkkendame er virkelig god til at lave særlig mad, der ligner det, de andre får. Dette gælder også hvis børnene af religiøse, kulturelle eller andre hensyn har brug for en særlig kost. Køkkendamen laver også gerne vegetarmad til børnene, men vi tilbyder ikke veganerkost i vuggestuen, da Sundhedsstyrelsen fraråder dette for børn under 3 år. 

I vuggestuen har vi en sukkerpolitik, hvor vi forsøger at minimere børnenes indtag af sukker. Derved kan forældrene selv bestemme, om deres barn skal have sukker, og i hvilket omfang. Derfor serverer vi aldrig kage, is eller slik, og børnene må ikke have disse og lignende ting med, når de har fødselsdag. Vi vil rigtig gerne fejre børnene, når de har fødselsdag, og frugtfade, figenstænger, rosiner, boller osv er så fine ting at dele ud. Der er få undtagelser til sukkerpolitikken, og disse er tæt forbundet med fejringen af traditionelle højtider og særlige festlige lejligheder.